Plastik

Plastik, kunststof (eng. plastic anglicisme plast) er en betegnelse for en række materialer, almindeligvis baseret på mineralolie fra undergrunden (råolie). Råproduktet blandes med forskellige stoffer alt efter hvilke egenskaber materialet skal have, bl.a. hårdhed, elasticitet, resistens mod UV-stråling og farve.

Plastik materiale, der som en væsentlig del indeholder en højpolymer, og som på et stadium under forarbejdningen kan formes under flydning. Man inddeler plast i to hovedtyper: termoplast og hærdeplast. Termoplast kan blødgøres ved opvarmning og størkner ved afkøling, et forhold af betydning ved forarbejdning og formgivning. Hærdeplast derimod overgår ved varme- eller anden påvirkning til en usmeltelig og uopløselig tilstand.

Egenskaber
Plasts egenskaber er i udstrakt grad bestemt af den basispolymer, hvoraf den er dannet. Det er i et vist omfang muligt at "skræddersy" plast med specielle funktionsbetingede egenskaber.
 


ØNSKER DU TILBUD?

Udfyld hvilket produkt, materiale, antal du ønsker tilbud på, samt din e-mail eller tlf. - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Produkt og materiale*:

Antal*:

Firma*:

Tlf.*:

Navn*:

Email*: