ELASTOMERER

Elastomerer er formfaste, men elastisk formbare kunststoffer. Disse kan ved påvirkning af ydre kraft såsom træk og trykbelastning ændres elastisk, men finder derefter tilbage til deres oprindelige form, når påvirkningen ophører. Grunden til elasticiteten er polymerkædernes evne til at reagere på de ydre kræfter. Ved påvirkning af ydre kraft bringes molekylekæderne i en tilstand med lav entropi. Når påvirkningen ophører, vil molekylekæderne vende tilbage til en tilstand med høj entropi.

VULKANISERET NATURGUMMI

Naturgummi er den ældste form for gummi. Den udvindes fra forskellige tropiske og subtropiske planter. Naturgummi er et naturligt forekommende høj-cis-polyisopren. Det er polymererne og proteiner, der sammen med høj-cis-polyisopren giver naturgummi sine særlige egenskaber. Vulkaniseringsprocessen er grunden til at materialet bliver formstabilt. Naturgummi har gode dynamiske egenskaber  både ved stuetemperatur og ved lave temperaturer. Siden 2. verdenskrig er der udviklet mange syntetiske elastomerer, der tildels har fået stor betydning på grund af de krav, der stilles til elastomerer. Disse anvendes i dag oftere end naturgummi.

 


ØNSKER DU TILBUD?

Udfyld hvilket produkt, materiale, antal du ønsker tilbud på, samt din e-mail eller tlf. - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Produkt og materiale*:

Antal*:

Firma*:

Tlf.*:

Navn*:

Email*: